Sunt Răzvan Șunea, absolvent al facultății de Educație Fizică și Sport de asemenea și Masterand (Oradea). În prezent anul IV la școala doctorală a USEFS.
Dintotdeauna am fost pasionat de sport si competiție, iubind mișcarea și considerând că ea trebuie să facă parte din viața oricui, mai tânăr sau mai puțin tânăr. Mișcarea înseamnă sănătate, acesta e un lucru pe care îl cred cu tărie!
Pasiunea m-a determinat să fac din sport o meserie. O meserie frumoasă, distractivă, în care pun întotdeauna mult entuziasm și tânjesc zilnic după rezultate. Sportiv de performanță din anul 2002 (Atletism ), practicând acest sport timp de 10 ani de zile am fost încununat cu titlul de Campion Național  .
Exercițiile fizice ne fac să gândim mișcarea, să coordonăm părți ale corpului nostru; lucrând zilnic, aducem în viața noastră o stare de bine!
Activitatea fizică ne face să ne menținem sănătoși și inteligenți pe măsură ce înaintăm în vârstă. Dacă nu facem mișcare, mușchii ni se atrofiază. În timpul antrenamentelor, sângele este pus în mișcare, iar creierul își menține o formă mai bună. O oră pe zi nu este mult, poate nu la sala de fitness, dar acasă sau în parc, odihniți-vă mintea, lucrându-vă trupul!
Sportul este important în viața noastră. Prezintă multiple beneficii, dintre care putem enumera câteva : ne ajută să fim mai inteligenți; echilibrează activitatea psihică; dormim liniștiți, mișcarea ne scapa de grăsimi – cel mai bun medicament antiobezitate, ne ajută să avem încredere în noi înșine; lungește viața și calitatea acesteia; te face să ai o stare de bine, pozitivă: să râzi, să cănți, să dansezi, etc; întinerește inima; devii mai frumos, frumusețea vine din interior, din starea de bine.
Sunt Monica Caramba, Inginer, coach Acreditat , Facilitator, Instructor si un ambasador al dezvoltării personale. În Sesiunile de Coaching îmbin în mod structurat dar și autentic tehnicile învățate și te susțin până îți atingi obiectivul în raport cu greutatea.
Sunt determinată să te duc la urmatorul nivel prin tehnici de eliberare mentală și control al comportamentului alimentar.
Ca și formare am la baza inginer mecanic cu master în același domeniu. Am practicat o parte a vieții această meserie în România și Germania , urmând să mi se dezvolte foarte tare partea raționao-strategică și să am o vedere de ansamblu a lucrurilor.
Am călătorit foarte mult pe acest mapamond și am locuit în mai multe țări precum Kuwait, Dubai profesând ca și stewardesă, am dezvoltat Nonjudecata , am trăit multe experiențe frumoase și am întâlnit oameni diferiți si de deferite culturi și religii, de aici pot afirma că sunt tolerantă și înteleg această perspectivă foarte bine.
M-am înscris la facultatea de psihologie și apoi m-am acreditat ca și Coach deoarece cred cu tărie în faptul că Antrenând Mintea îți dezvolți abilitățile necesare pentru a–ți putea controla stilul de viață așa cum îți dorești.
Sunt Cristian Manea și sunt medic generalist în cadrul secției UPU al Spitalului de Urgență din Satu Mare.
De asemenea, ca și activitate didactică sunt profesor de anatomie, medicină internă, chirurgie si geriatrie în cadrul școlii Postliceale Sanitare.
Sunt pasionat de oameni și de comunicare și cu mândrie și plăcere ajut în orice circumstanțe pe cei ce își doresc o stare de sănătate mai bună.
Dintotdeauna mi-am dorit să las o amprentă pozitivă în urma mea și astfel am ales să predau cunoștințele acumulate mai departe tinerilor, sprinjinind astfel generațiile care ne urmează.
Am o familie și doi copii minunați care mă ajută și mă sprijină în toată munca pe care o desfășor.
Și eu, ca și mulți alții, sunt un căutător în propria-mi viață. Pasiunea pentru profesia mea m-a îndemnat să găsesc scopul și sensul călătoriei mele continue. Ca începător, am căutat doar înțelegerea de sine, însă odată cu trecerea timpului, am realizat că există ceva mai mult decât granițele individualității mele. M-am descoperit în conexiune cu ceilalți și astfel am înțeles că dincolo de mine există bucățele care fac ca întreg Universul să funcționeze.
Am dat la o parte oglinda în care mă proiectam și am descoperit o lume în care unul fără celălalt nu există. Aceasta mi-a fost lecția primordială: ne suntem mentori și însoțitori unii altora. A fi terapeut înseamnă, pentru o bună vreme, să faci parte din lumea interioară și intimă a omului care este pregătit să dea nas în nas cu propriile umbre, și de ce nu, să își pună la îndoială sensul.
Se spune despre noi, terapeuții, că suntem „doctori de suflete”. Bineînțeles, termenul are o semnificație mai cuprinzătoare decât aceasta, dar prefer să fac referire la ea pentru că, în definitiv, rolul nostru este mai mult decât cel „pur tehnic”. Experiența și pregătirea de specialitate m-au înzestrat cu ceea ce mulți așteaptă de la mine – soluții, însă într-un cadru atât de profund nu poate fi vorba doar de soluții și tehnici.
Când omul din fața mea își face curaj, poate după multe încercări, să dea glas unor vorbe nerostite până atunci, nu pot asculta altfel decât cu mintea și inima deschise. Pentru a face asta, nu îmi este de ajuns doar statutul de psihoterapeut, ci este nevoie ca eu, omul, să fiu pregătit să trăiesc cu cel de lângă mine chiar și pe nisipuri mișcătoare.
Sprijinul psihologic ar trebui să existe în fiecare dintre noi pentru fiecare dintre noi. Psihoterapia poate fi masca de oxigen pentru cel aflat în suferință și totodată normalitate în ritmul vieții al fiecăruia dintre noi.
Indiferent de situația în care ne aflăm, să nu uităm că scopul şi sensul sunt acelea care definesc o variantă mai bună și mai sănătoasă. Spun asta pentru că întotdeauna căutările noastre se aliniază idealurilor și aspirațiilor noastre.
Cu gândul acesta, îmi închei monologul și îți doresc ca fiecare etapă din viața ta să te ajute să crești frumos și să ajungi în deplinătatea ființei tale. Și încă ceva: nu uita că oamenii puternici și-au clădit drumul indiferent de greutatea obstacolelor ce le-au stat în cale.
Sunt Oana Drăgulescu, atlet profesionist şi creator de content digital. Am absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, specializarea Kinetoterapie şi Masterul în Afecţiuni Locomotorii. Am intrat prima dată într-o sală de fitness la 19 ani, din simpla dorinţă de a evolua şi de a-mi îmbunătăţi aspectul fizic. Am fost fascinată de acest gen de activitate fizică şi am rămas încă de atunci constantă în antrenamente. Am început ulterior să studiez şi despre o alimentaţie corespunzătoare şi astfel, în anul 2013 am început prima pregătire competiţională. Am câştigat primul card de profesionist în cadrul competiţiei WBFF de la Londra în anul 2014, după care au urmat numeroase alte concursuri şi un titlu Overall în anul 2015.
În prezent mă ocup de promovarea unui stil de viaţă activ şi sănătos pe reţelele de socializare şi îmi doresc să inspir cât mai multe femei să meargă pe acest drum. Consider că sportul mi-a oferit pe lângă un corp sănătos, încredere de sine şi forţă să trec peste toate greutăţile pe care le-am întâmpinat. Sunt, de asemenea şi mama unui băiețel de 4 ani şi consider că este o provocare în îndeplinirea tuturor obiectivelor, dar şi cea mai mare motivaţie.
Mă numesc Anda Morgovan, am 26 de ani, sunt din Satu Mare şi sunt Medic Rezident în anul I la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, Clinica ORL.
De când eram mică visam să devin medic, este tot ceea ce mi-am dorit, nu m-aş putea imagina făcând altceva, iar visul a devenit realitate în vara anului 2014, când am susţinut admiterea şi am fost admisă la Medicină Generală din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor-Babeş” Timişoara. În tot acest timp i-am avut alături de mine pe părinţii mei, care m-au susţinut şi încă mă susţin la orice pas.
Mă numesc Emöke Godjea, sunt medic specialist neurolog şi în prezent profesez în cadrul Spitalului Județean de Urgenţă Satu Mare, atât în serviciul ambulator cât şi în cel de urgenţă.
Ingrid:
Sunt Ingrid Vonhaz, instructor de dans sportiv şi totodată sportiv activ în competiţii.
Studiez la Universitatea de Vest Vasile Goldiş, profil pedagogie, ceea ce se îmbină perfect cu meseria pe care o practic și anume de instructor de dans.
Practic dansul sportiv de mai bine de 15 ani, având 4 ani când am început acest sport.
Am participat la nenumărate competiţii naționale și internaționale împreună cu partenerul meu care este și fratele meu în Ungaria, Ucraina și în ţară (Timișoara, Târgu Mureș, Iași, Reghin, Baia Mare, Oradea) și participăm în continuare.
Am obținut și rezultate remarcabile cum ar fi: locul 1 în Budapesta, finaliști la campionate naționale, cel mai important concurs fiind cel din Stuttgart -Germania, de unde ne-am întors ca a 3-a pereche conform clasamentului din România.
Am terminat cursul de instructor în Cluj-Napoca. Predau de 4 ani atât copiilor cât și adulților.
Îmi propun să continui acest sport minunat toată viața și să predau această dorință multora dintre voi.
Erik:
Sunt Vonhaz Erik Andreas, student în cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Satu Mare, profil Marketing, dar și instructor de dans sportiv, în cadrul școlii de dans sportiv Loga Dance School din Satu Mare.
Practic acest sport la nivel de performanță alături de sora și partenera mea, Ingrid Vonhaz, de mai bine de 17 ani. Împreună am reușit să obținem rezultate minunate atât la concursurile naționale cât și internaționale. Cele mai bune rezultate le-am obținut la competițiile internaţionale, printre care cel de talie mondială din Germania, Stuttgart, GOC, clasându-ne ca fiind a 3-a pereche după rezultatele obținute din România.
Totodată am participat și la concursuri din Ungaria, Ucraina, dar și Italia, cel mai recent fiind cel din Roma, unde am obținut rezultate minunate.
Încă de mic copil mi-a fost important să fac sport. De ce? Pentru că sportul mă caracterizează, mă face să mă simt bine, contribuie la sănătatea mea fizică și psihică, dar totodată m-a învațat să fiu organizat, să fiu atent la corpul meu și m-a învațat să fiu competitiv mai ales cu mine însumi.
În fiecare zi când intru în sala de dans singura mea competiție sunt eu, trebuie să mă autodepășesc pentru a deveni mai bun.
Desigur, sportul consider eu că m-a făcut un om împlinit, fericit, dornic de rezultate, dar mi-a ridicat și stima de sine și încrederea în mine că pot să fac tot ceea ce îmi propun, atâta timp cât muncesc pentru acel lucru.
În sala de dans mă străduiesc să ajut cât mai multă lume, să învețe cât mai multe stiluri de dans, deoarece eu consider că uneori viața „trebuie luată în pași de dans, uneori mai rapizi, alteori mai lenți”.
Mă numesc Kalman Klara, sunt kinetoterapeut, lector universitar la Universitatea din Oradea, la Facultatea de Geografie, Turism și Sport (Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie) şi instructor Pilates. Predau clase de Pilates aproape de 10 ani și îmi place să mă perfecționez continuu. Am stilul meu personal de predare, în care îmbin kinetoterapia, gimnastica medicală cu principiile Pilates-ului.
Îmi place să profit de fiecare ocazie în care pot împărtăși oamenilor beneficiile nu numai a practicării Pilatesului, ci a oricărei forme de mișcare, fie alergare, ciclism, ture montane, sporturi de echipă şi de aceea am acceptat cu multă bucurie să fiu alături de Monica şi Răzvan în acest proiect frumos.
Sunt Arnold Anzik, antrenor personal şi de grup, preparator fizic şi fondatorul şi managerul conceptului ENERGY KARDIO CLUB.
Având la bază cunoştinţe bogate acumulate de la cursuri şi workshopuri din străinătate (Ungaria, Germania, Italia), am încercat să ajut într-un mod profesionist, fie că e vorba de sportivi de performanţă sau de persoane care vor să îşi menţină forma fizică. Antrenamentele funcţionale au fost cele mai potrivite pentru acest concept.
Conceptul tipului de antrenament KARDIO KICK BOXING a fost creat pe baza cunoştinţelor acumulate care combină mişcările din Karate şi Kick Box executate pe un ritm mai alert (160 bpm).
Cursurile de marketing şi management urmate, în special la GENERAL MOTORS şi la alte instituţii m-au ajutat să văd multe situaţii din alte poziţii şi să îmi pot gestiona cât mai bine firma şi echipa de antrenori.
După absolvirea facultăţilor am luat hotărârea să pun bazele unui centru sportiv care să vină în ajutorul oamenilor care vor să facă sport la un alt nivel. ENERGY KARDIO CLUB este axat pe antrenamente de group/personal şi performance training unde fiecare client îşi poate găsi clasa/tipul de antrenament care i se potriveşte cel mai bine. Fie că se doreşte creşterea masei musculare, slăbirea, menţinerea formei fizice sau chiar recuperare, echipa EKC este mereu atentă şi concentrată pe nevoile clienţilor.
Mă numesc Willy Polczer şi sunt în domeniul fitness-ului de 36 de ani.
În 2004 am urmat cursurile de Fitness trainer respectiv Personal trainer la Munchen în Germania.
Am practicat ca şi antrenor în diverse săli din Austria, Germania şi Ungaria. Ulterior m-am specializat pe antrenamente de grup precum Taebo, Hot Iron şi Tabata Circuit Training.
În anul 2021 am obţinut medalia de bronz la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness desfăşurat la Sibiu.
Mă numesc Mazilu Ovidiu, născut în Satu Mare în data de 21.09.1984.
Sunt căsătorit şi am 2 copii, o fetiţă de 4 ani şi un băieţel de 1 an.
Sunt inginer în protecţia mediului, absolvind această facultate în Baia Mare în anul 2008. Liceul l-am absolvit în Satu Mare la Colegiul Naţional Mihai Eminescu în anul 2003.
Această meserie de inginer am practicat-o în cadrul unei firme italiene timp de doar 1 an deoarece eram şi sunt arbitru de fotbal activ în lotul naţional din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.
Această activitate am început-o la vârsta de 14 ani practicând-o în paralel cu fotbalul, fiind legitimat la clubul FC OLIMPIA SATU MARE unde am activat timp de 12 ani până la vârsta de 18 ani.
În anul 2007 am promovat în lotul naţional de arbitri ai ligii a 3-a, iar în 2010 în lotul de arbitri ai ligii a 2-a.
Primul meci la liga 1 condus la centru a fost în anul 2013.
În cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Satu Mare activez ca şi lector pentru arbitri stagiari şi susţin cursul de formare al acestora din 2008.
În anul 2016 am absolvit un curs de TRX, clasa pe care am susţinut-o timp de 3 ani în diferite locaţii din oraş.
În anul 2019 am absolvit la Cluj-Napoca cursul de instructor fitness din cadrul Federaţiei Române de Culturism şi Fitness.
În prezent susţin clasele de ABS CARDIO şi pregătire fizică generală copii în cadrul complexului sportiv One More – Răzvan Şunea.
Numele meu este Oana Şunea, sunt absolventă a Facultăţii de Litere din Cluj-Napoca şi masterandă în Management.
Practic fitness-ul de mai bine de 6 ani, drept urmare am absolvit şi cursul de Personal Trainer.
Exerciţiile fizice ne fac să gândim mişcarea, să coordonăm părţi ale corpului nostru, lucrând zilnic aducem în viaţa noastră o stare de bine. Activitatea fizică ne face să ne menţinem sănătoşi şi inteligenţi pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Mişcarea este cel mai bun medicament din zilele noastre.
Cosma (Mihut) Lennon Levente – coregraf, arbitru internaţional de elită, organizator de evenimente, iniţiator al proiectului internaţional „The Wings Of…” pentru dezvoltarea, promovarea şi progresul Hip Hop Dance-ului în România.
Mă numesc Crişan Ioana, am terminat Facultatea de Medicină – Laborator Clinic și sunt sportiv de performanță.
Mi-am reprezentat cu mândrie și drag țara în treningul lotului național.
Am participat de-a lungul timpului la 42 competiții naţionale și internaționale, adunând un număr de 4 medalii de Bronz, 8 medalii de Argint şi 17 medalii de Aur.
Încerc să promovez zilnic un stil de viață sănătos și să inspir cât mai multe persoane să își pună sănătatea pe primul loc, alocând mai multă atenție sportului și dietei echilibrate.
În urma experienței mele de sportiv, pot spune sincer că partea de alimentație este una dintre cele mai importante pentru performanță. Abdomenul se face în bucătărie, asta știu cu certitudine, astfel că alimentația sănătoasă primează în fiecare zi.
Un citat care mă reprezintă: “Your body can do anything! It’s your mind you have to convince!”
Mă numesc Mureşan Marian Costică, am 28 de ani şi sunt fiziokinetoterapeut cu 8 ani de experienţă. Am absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Kinetoterapie şi Motricitate specială, programa universitară 2012-2015 la Universitatea din Oradea.
Am fost sportiv de mare performanţă (atletism), probe combinate (heptatlon şi decathlon), participant la 5 campionate europene şi medaliat (medalii la nivel naţional).
De 2 ani de zile am înfiinţat un centru de recuperare medicală la Oradea, KINETICO BY COSTICĂ MUREŞAN.
Sunt Simona Niste, educator BodyArt, mastertrainer internaţional BodyArt, Elite trainer BodyArt.
Sunt unul din deţinătorii BodyArt School Romania, şcoală ce deţine licenţa pentru a organiza cursuri pentru antrenori BodyArt si Deepwork în România.
Sunt inginer de mecanică fină şi după vârsta de 50 de ani mi-am schimbat meseria în antrenor BodyArt, fapt ce mi-a adus satisfacţii şi bucurii.
Cu ajutorul acestui concept am reuşit să trec mai uşor peste o etapă grea a vieţii mele şi am creat un curs de Recuperare prin mişcare BodyArt Breast Cancer Rehab.
Îmi place să lucrez cu oameni, să-i ajut să se cunoască mai bine şi să se accepte aşa cum sunt. Consider că acest concept, BodyArt, este mai mult decât un antrenament, este un curs de dezvoltare personală.
Sunt prieten al ONG – Raza Speranţei – organizaţie ce ajută copiii cu afecţiuni oncologice. Am creat un grup motivaţional „Femei Fericite”, grup alcătuit din femei ce au trecut prin cancer de sân, şi împreună, organizăm evenimente care să-i întărească pe cei aflaţi în dificultate, pe cei cu afecţiuni oncologice.
Mă numesc Mirela Filip. Sunt psiholog clinician, psihoterapeut de orientare cognitiv-comportamentală (CBT) şi consilier psihologic, acreditat de Colegiul Psihologilor din România. Activez în cadrul cabinetului de psihologie din Cluj-Napoca.
Îmi plac oamenii. Consider că fiecare om e special şi unic, iar experienţa care se creează în interacţiunea dintre oameni este un dar. Un dar care ne ajută în dezvoltarea noastră şi care ne face conştienţi de potenţialul pe care fiecare dintre noi îl avem.
Despre mine pot spune că am o vastă experienţă de viaţă transculturală, iar căutările mele interioare mi-au îndreptat paşii spre frumoasa profesie de psiholog. Sunt o persoană deschisă, sociabilă, empatică şi într-o continuare căutare a descoperirii comorilor noastre interioare.
Trăiesc o viaţă simplă. Am o familie frumoasă. Sunt pasionată de natură. De fiecare dată când am posibilitatea merg în natură şi mă conectez cu liniştea care o oferă. Îmi place să umblu pe coclauri, să merg în locuri noi şi să cunosc oameni noi. Iubesc viaţa şi sunt recunoscătoare pentru tot ce îmi oferă.
Sunt o persoană implicată. Simt că am primit atât de multe de la viaţă încât simt nevoia să dau şi altora, celor care vor să primească din cunoaşterea mea. Drept urmare mă implic în diferite proiecte şi colaborări. Aici pot enumera: Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului, Centrul de suport pentru persoanele abuzate sexual, programul Blue Monday, Clinica universitară de psihologie Babeş-Bolyai PSYTECH şi altele.
Sunt Puskás Sándor și sunt antrenor personal la sala One More din Satu Mare. În timpul meu liber mă ocup și de masaj. Doresc să ajut oamenii cu cunoștințele mele ca antrenor personal și ca kinetoterapeut.